Uhapšen zbog pljačke punice

0

ČELINAC, 10. novembra – Dragan Plavšić (38) iz Čelinca, koji je osumnjičen za razbojništvo, uhapšen je u četvrtak oko 22.30 časova u Donjoj Šnjegotini kod Čelinca na osnovu centralne potjernice koju je za njim raspisao Osnovni sud u Banjaluci. Plavšić je osumnjičen da je 1. septembra ove godine sa Milanom Berakom pretukao svoju bivšu punicu Janju Ružić i oteo joj oko 600 maraka u njenoj kući u ulici Koste Jarića u banjalučkom naselju Starčevica. Poslije razbojništva Berak je uhapšen i određen mu je pritvor, objavio je Glas Srpske.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rečeno je da je on poslije kriminalističke obrade predat policijskim službenicima Sudske policije na dalje postupanje.

Plavšić je sa Berakom 1. septembra oko dva časa poslije ponoći pokucao na vrata Ružićeve i kada je otvorila on ju je napao i iz kuće ukrao oko 600 maraka, poslije čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Povrijeđena žena prevezena je u Univerzitetski klinički centar gdje je bila zadržana na liječenju, jer je zadobila kontuzije mozga. Policija je radeći na ovom slučaju nekoliko časova kasnije u ulici Veseli brijeg u Banjaluci pronašla i uhapsili Beraka.