Problemi u vodosnabdijevanju

0

ČELINAC, 09. avgusta – Zbog neracionalne potrošnje vode u dijelu Čelinca koji se vodom snabdijeva preko kraka sa Starčevice, naselje je 6. avgusta ostalo bez vode na nekoliko časova. Nadležni u gradskom „Vodovodu“ u srijedu su bili primorani da dijelu Čelinca isključe vodu, kako Starčevica ponovo ne bi ostala bez vode i kako bi se napunili rezervoari. – Redukovali smo isporuku vode prema Čelincu kako bi se zaustavio sistem i napunili rezervoarski kapaciteti jer smo u tom periodu registrovali da Čelinac enormno troši vodu, a znatno je bila povećana i potrošnja u nižim dijelovima Starčevice – rekao je izvršni direktor „Vodovoda“ Branko Baroš.

Prema informacijama iz Čelinca, njihova potrošnja u srijedu je porasla za 50 odsto, a na Starčevici se potrošnja povećala za gotovo hiljadu i po kubika., objavljeno u Glasu Srpske.

Direktor čelinačkog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Miloš Zeljić rekao je da smatra da je način uštede isključivanjem vode diskutabilan. – Neki od naših korisnika nisu u stanju da normalno obavljaju svoju privrednu djelatnost i prijete nam tužbama ako se restrikcije vode nastave – istakao je Zeljić. On je dodao da se uvođenje restrikcije ne može dovoditi u vezu sa velikim dugovanjima ovog preduzeća prema banjalučkom „Vodovodu“, koje iznosi oko 2,3 miliona maraka.