Pijani sjeli za volan: Sankcionisano 96 vozača na području Čelinca, Banjaluke i Kneževa

0

23. OKTOBAR – Na području Banjaluke, Čelinca i Kneževa sankcionisano je 96 vozača od 1.594 alko-testirana, saopšteno je Policijske uprave Banjaluka.

Zbog utvrđenih količine od 0,31 do 0,80 promila alkohola u organizmu sankcionisano je 50 vozača, 37 je imalo između 0,81 i 1,50 promila, a sedam je zadržano u policijskim prostorijama do istrežnjenja zbog više od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su sankcionisana i dva vozača mlađa od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Uhapšen je i pijani pješak iz Banjaluke čiji su inicijali D.J. koji se kretao kolovozom, a kod kojeg je utvrđeno 3,27 promila alkohola u organizmu.

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su i osobu V.M. iz ovog grada, jer mu je vozačka dozvola poništena, a odbilo je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo droga.

Banjalučka policija uočila je juče u 2.10 časova maloljetnu osobu iz Laktaša kako konzumira kokain u Ulici braće Jugovića.

Osoba je na javnom mjestu sa displeja mobilnog telefona kroz nos uvlačilo kokain, koji je po uočavanju policijskih službenika uklonilo sa telefona”, navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten staratelj maloljetnog lica, u čijem je prisustvu izvršeno alko-testiranje maloljetne osobe i utvrđeno je 0,88 promila alkohola u organizmu.

Obaviješten je i Centar za socijalni rad Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje, koji je naredio da se protiv maloljetnog lica podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu droge, Zakona o javnom redu i miru, kao i protiv roditelja zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

(srpskainfo.com)