Održana vanredna sjednica Skupštine opštine Čelinac: usvojena odluka o korišćenju sredstava revolving-fonda za vodosnabdijevanje i komunalnu infrastrukturu

0

ČELINAC, 12. DECEMBRA – Skupština opštine Čelinac održala je 6. decembra drugu vanrednu sjednicu u aktuelnom sazivu. Nakon konstruktivne diskusije odbornika usvojena je odluka o zaduženju iz sredstava revolving-fonda u iznosu od 300.000 KM, a u svrhu vodosnabdijevanja i komunalne infrastrukture na području opštine Čelinac.

Načelnik opštine Vlado Gligorić rekao je da je odluka pripremlјena na osnovu javnog oglasa Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za podnošenje zahtjeva opština i gradova za korišćenje sredstava revolving-fonda.

„Planirano je da se navedenim sredstvima riješi izgradnja fekalne kanalizacije u dužini od oko 990 metara u ulici Mladena Stojanovića u mjesnoj zajednici Opsječko. Osim toga, planirano je da se uradi peta visinska zona vodosnabdijevanja mjesne zajednice Opsječko, što podrazumijeva izgradnju distributivnog kraka u dužini od oko 1100 metara, prepumpna stanica u postojećem rezervoaru, rezervoar od 50 metara kubnih i jedan distributivni krak od novoizgrađenog rezervoara u dužini od oko 700 metara“, pojasnio je Gligorić dodajući da bi se navedenim radovima stvorili preduslovi za potrošače u navedenoj visinskoj zoni mjesne zajednice Opsječko da dalјim razvojem sekundarne mreže dobiju vodosnabdijevanje.

Nakon široke diskusije u kojoj je učešće uzelo više odbornika, a po pitanju vodosnabdijevanja u pojedinim mjesnim zajednicama, Gligorić je naglasio da postoji još lokaliteta i mjesnih zajednica u kojima se rade projekti vodosnabdijevanja, počevši od Šnjegotine Donje i Šnjegotine Velike do mjesnih zajednica Babići i Štrbe, ali i drugih mjesnih zajednica i manjih naselјa gdje se, kako kaže, lokalna zajednica ozbilјno strateški bavi projektima vodosnabdijevanja.

„Priveli smo kraju program ‘Vatsan 1’, planski ušli u program ‘Vatsan 2’, te ćemo u saradnji sa Ministarstvom finansija i finansijerima ispratiti ishode naših aplikacija“, zaklјučio je Gligorić. (www.opstina-celinac.com)