Održan drugi međunarodni sajam privrede

0

ČELINAC, 02. avgusta – U organizaciji Razvojne agencije i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Čelinac,  u sportskoj dvorani u Čelincu održan je Drugi međunarodni sajam privrede. Svoje proizvode i usluge na oko 800 metara kvadratnih predstavio je 71 izlagač iz zemlje i regiona.
Otvarajući sajam, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da je opština Čelinac primjer jedne lokalne zajednice kako brine o svom lokalnom razvoju na vrlo uspješan način.

„Danas se ovdje promovišu privredni subjekti koji zaista imaju šta da pokažu i tržištu Republike Srpske i međunarodnim tržištima. Pravo je zadovoljstvo pogledati ove štandove na kojima se izlaže roba koja se prodaje i na tržištima van Republike Srpske“, istakao je Kovačević i dodao da će Vlada Republike Srpske i dalje pomagati u afirmaciji ovakvih manifestacija, kako bi omogućili privredi Republike Srpske da dobije mogućnost da pokaže šta je uradila u proteklom periodu i šta namjerava ubuduće da radi., objavljeno na www.opstina-celinac.com.
Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković rekao je da je ovo je samo jedna od aktivnosti kojom se želi pokazati da lokalna uprava daje na velikom značaju realnom sektoru i da uvijek stoji na raspolaganju privrednicima, kako bi u svom radu mogli postizati što bolje rezultate i tako doprinijeti ukupnom razvoju opštine Čelinac i Republike Srpske.
Organizatori ističu da je sajam opravdao očekivanja, jer su za dva dana trajanja sajma, kako kažu, posjetioci mogli da se uvjere u kvalitet proizvoda čelinačke privrede, da se druže, razmjenjuju iskustva i dogovaraju poslove.
„Naročito treba pohvaliti prijateljsku atmosferu koja je vladala na sajmištu dva dana trajanja sajma“, rekao je direktor Razvojne agencije Aleksandar Branković i najavio da će naredni sajam biti održan u mjesecu oktobru, kako bi se izbjegle visoke temperature.
Prije momenta zvaničnog zatvaranja sajma, svim učesnicima podijeljene su zahvalnice,
Svoje proizvode i usluge na Drugom međunarodnom sajmu privrede izložio je 71 izlagač, od čega: 44 privredna subjekta, četiri opštinske uprave, dva udruženja privrednika, šest nevladinih organizacija, pet izrađivača unikatnih radova iz oblasti kućne radinosti, sedam samostalnih poljoprivrednih proizvođača i dvije poljoprivredne zadruge.