KOMPANIJA “MILKO” ISPLAĆUJE JEDNOKRATNU POMOĆ ZAPOSLENIMA: RADNICI UZ PLATU DOBIJAJU I 300 MARAKA

0

TRN, 1. septembra – Kompanija “Milko” i njegov direktor Bojan Cvijetić radnicima će uz avgustovsku platu dati i 300 maraka jednokratne pomoći kako bi svojoj djeci obezbijedili stvari za početak školske godine.


Osim toga, kompanija “Milko” pomoći će i Domu “Rada Vranješević” u vidu donacija.

Direktor Bojan Cvijetić je istakao da “Milko” kao kompanija ulaže resurse u svoje ljudstvo i vodi računa o svojim uposlenicima i pored ekonomske krize i inflacije koja je velika, kao i smanjenje tražnje za robom koju prodaju.

– Zbog opšte situacije u Evropi i recesije smanjena je potražnja u našoj grani, pa smo odlučili našim radnicima, firme “Milko”, dati jednokratnu pomoć od 300 maraka uz platu, naravno koju će dobiti 1. septembra, koja je uvijek prvoga, od kada je i osnovana firma 1989. godine. Plata nikada nije kasnila. I mi uz tu platu želimo da damo njima dodatni vid pomoći, da bi oni mogli djecu pripremiti da idu u školu, kao i za drva – rekao je Cvijetić.

ULAGANJE U LJUDSKE RESURSE

Pored toga, dodaje, da je bilo u javnosti različitih spekulacija oko firme “Milko” i oko njihovog poslovanja.

– Da li radimo, ne radimo, da li smo zatvoreni, nismo zatvoreni… Nismo zatvoreni, mi radimo, opstali smo i nastavljamo dalje sa radom. Imali smo kontrole. U zadnjih 16-17 mjeseci imali smo 10 kontrola. Nije uočena nikakva veća nepravilnost u radu, normalno da i dalje radimo. Ulažemo konstantno u ljudske resurse i u zadnjih 15 mjeseci primili smo još pet radnika. I dalje smo otvoreni za primanje novih ljudi, kako fizičkih radnika, tako i visoko obrazovanih kadrova. Obratili smo se i Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, da nam studenti dođu na praksu, da rade i da ih onda primimo u stalni radni odnos – ističe Cvijetić.

On je naveo da će kompanije “Milko” za Novu godinu preći u novi distributivni centar, koji su završili i u koji su uložili ogroman kapital i znanje.

– Distributivni centar se prostire na površini od 25.000 kvadrata, gdje imamo halu veličine 5.000 kvadrata i kancelarijskog prostora od oko 6.000 kvadrata. U taj centar prelaze obje firme – i “Milko” i “21. maj”. Ovaj prostor će biti najmoderniji na ovim prostorima. Htio bih ovom prilikom da se zahvalim i Opštini Laktaši i gospodinu Miroslavu Bojiću, gradonačelniku, koji su nam dali podršku oko administracije, dozvola. Sve je išlo brzo i efikasno i ovim putem im se zahvaljujem. Opština Laktaši je imala sluha za privrednike i baš je idealna za otvaranje firmi – istakao je Cvijetić. 

HUMANITARNE AKCIJE

Navodi da rade konstantno humanitarne akcije. Jednu su imali na ljeto, a u planu je i jedna na jesen.

– Ovog ljeta smo uradili jednu humanitarnu akciju za Dom “Rada Vranješević”, gdje smo djeci kupili patike i opremu. Firma još nije u mogućnosti da poveća plate radnicima; trebalo bi i to biti do Nove godine. To bih volio da naglasim, ali ćemo kao i našim radnicima pomoći ponovo na jesen djeci u Domu “Rada Vranješević”. Djeci ćemo kupiti neophodnu garderobu za jesen, udžbenike, sveske… – kaže Cvijetić.

U planu za dalje imaju gradnju novih hala, koje će se nalaziti u blizini trenutne lokacije. Žele da grade hale u kapacitetu od 5.000 kvadrata na proljeće.

Kompaniju “Milko” je 1989. godine osnovao otac Bojana Cvijetića. Godine 2000. je njegov otac napravio objekte u kojima se trenutno nalazi kompanija, a 2023. godine Bojan Cvijetić je napravio nove objekte, koje planira da ostavi svom sinu Marku.

ŽELJEZO TEŠKO ZA RAD

Direktor Bojan Cvijetić je istakao da je jako teško raditi i poslovati sa željezom. Ističe da mu je to porodična tradicija, koju je od oca naslijedio i od njega učio.

– To je berzanska roba i onda imamo turbulencije u cieni, pogotovo oko rata u Ukrajini. Cijena je jako osjetljiva. Čas raste, čak pada. Teško je poslovati, ali sa druge strane, ja to volim, školovao sam se za to… To je, jednostavno, moj život, ja to volim. Imamo plan da zaposlimo 20-30 radnika. Prelaskom u nove prostorije moramo primiti najmanje još pet radnika. Posebno želim naglasiti da smo pet radnika primili sa Biora u saradnji sa Opštinom Laktaši. To je bila odlična sinergija. Ukupno, “Milko” u Sarajevu i Banjaluci zapošljava 75 ljudi – rekao je Cvijetić.