Čelinac: Sa bolesnom suprugom i sinom na ivici bijede

0

ČELINAC, 09. juna – U poplavama koje su pogodile Čelinac mnogi ljudi ostali su bez elementarnih uslova za život. Jedan od njih je i Stanoje Knežević, koji živi sa bolesnim suprugom i sinom, a kojem je voda odnijela veći dio ionako skromne imovine. Nesrećni penzioner kroz suze priča, kako je nova nevolja snašla njegovu porodicu.
“Supruga je srčani bolesnik, a živimo sa sinom Darkom, koji je, takođe, teško obolio i ima karcinom. Ja sam nešto boljeg zdravlja i pokušavam dovesti u red našu kuću u kojoj je sve uništeno”, kaže Stanoje.
Nekoliko objekata u kojima su bile životinje vodena bujica je do temelja srušila, te odnijela vrijedan alat kojim je zarađivao za život.
“U kući je sve uništeno, nemamo na čemu spavati. Snalazim se kako znam, donose nam hranu, gladni nismo, ali sada nam je najpotrebnije da saniramo kuću kako se moja bolesna porodica ne bi još više patila”, navodi on.
Dodaje da su im najpotrebniji ležajevi za spavanje, zamrzivač te materijal kojim bi koliko-toliko sanirali kuću.
Njegova supruga Zora žali se na svoje i sinovljeve zdravstvene probleme, te kroz suze priča kako joj je teško pao povratak u poplavljeni dom.

“Bolesni smo i trošimo dosta lijekova, a teško mi je i što nemamo gdje da legnemo. Spavamo na krevetima koji su toliko uništeni da noću ne mogu da ustanem, što zbog bolova, što zbog toga koliko je krevet propao. Bila sam kod kćerke neko vrijeme, ali tuga me je ubila jer nisam bila kod svoje kuće, a još mi je teže bilo kada sam vidjela šta nam je voda napravila”, govori Zora.

Najugroženije čelinačke porodice u petak su posjetili predstavnici banjalučkog humanitarnog udruženja “Sveti đakon Avakum”, koji su im uručili pomoć.

“Naše udruženje obilazi i pomaže ugrožene sugrađane. Sarađujemo sa sveštenicima koji nas upućuju na porodice kojima je naša pomoć najpotrebnija”, kaže Mirko Majkić, predsjednik ovog udruženja.

Izvor: Vijesti.ba/Nezavisne