ČELINAC: NEDOVOLJAN BROJ VATROGASACA

1

ČELINAC, 9. marta – Na redovnoj godišnjoj sjednici čelinačkog Vatrogasnog društva, članovi su usvojili izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2021. godinu, te plan i program rada za 2022. godinu.


Starješina vatrogasne jedinice Bratislav Gavrić naglasio je da je ova jedinica u protekloj godini intervenisala 54 puta, od čega četiri puta na stambenim objektima.

”Najviše posla bilo je kod gašenja šumskih požara, koji su posljedica nemarnog čišćenja njiva i drugih površina u privatnom vlasništvu i ovom prilikom apelujem na naše sugrađane da se prilikom proljećnog uređenja suzdrže od nekontrolisanog paljenja vatre na otvorenom prostoru, jer svaka nepažnja može da izazove nesagledive posljedice po materijalna dobra i ljude”, rekao je Gavrić.

On je dodao da čelinačko vatrogasno društvo ima uspostavljenu vrlo dobru saradnju sa društvima i jedinicama susjednih opština.

”Tako smo u avgustu prošle godine bili angažovani na gašenju velikog šumskog požara u Srpcu i to na dijelu kojim gazduje preduzeće Industrijske plantaže”, istakao je Gavrić.

Govoreći o materijalno-tehničkim sredstava kojim raspolaže Vatrogasno društvo, Gavrić je naveo da su sadašnji kapaciteti dovoljni za većinu intervencija na području lokalne zajednice, međutim, kako kaže, trenutno najveća potreba društva je namjensko vozilo za gašenje požara na visinama.

”Pored toga, i dalje imamo problem nedovoljnog broja vatrogasaca, što onemogućava dežurstvo u trajanju od 24 časa”, zaključio je Gavrić.

Vatrogasno društvo Čelinac osnovano je 2005. godine. U sklopu društva djeluje vatrogasna jedinica koja ima pet zaposlenih.

1 KOMENTAR

  1. Ima ih i više nego što treba, samo ništa ne rade. Ladovina a plata uredno leže na račun.

Comments are closed.