Budžet opštine Čelinac za 2014. godinu 5.580.000 KM

0
Sjednica Skupštine opštine Čelinac

ČELINAC, 06. januara – Uz određene korekcije u vidu amandmana i višečasovnu raspravu na 13. zasijedanju lokalnog parlamenta, budžet opštine Čelinac za 2014. godinu usvojen je u iznosu od 5.580.000 KM. Budžet je usvojen sa 13 glasova „za“ i devet „protiv“, ali tek nakon što je nacrt dokumenta prošao proceduru javne rasprave i dobio saglasnost od strane Ministarstva finansija.
Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je da je budžet  za 2014. godinu održivog, socijalnog karaktera. „Moramo biti racionalni, jer su prihodi sve teže ostvarivi. Samo prihodi od PDV-a umanjeni su u odnosu na nacrt za 140.000 maraka. Takvo stanje prati i zastoj privredne i građevinsкe aktivnosti i loše ostvarenje prihoda od poreza na nepokretnost“, rekao je Zeljković i dodao da je Zakon o socijalnoj zaštiti u ogromnoj mjeri ugrozio budžet i razvojna sredstva sveo na minimum.
Da je budžet više socijalnog karaktera saglasni su i šefovi klubova odbornika, koji istovremeno insistiraju na smanjenju broja zaposlenih u opštinskoj upravi. U skladu s tim, u prijedlog budžeta uvrštena je stavka za prijevremeno penzionisanje zaposlenih radnika koji su blizu penzije.
Osim budžeta, odbornici su usvojili Odluku o administrativnim taksama  i Odluku o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje članova Opštinske izborne komisije.
Konačna verzija budžeta opštine Čelinac za 2014. godinu blagovremeno će biti objavljena na internet stranici opštine.

Izvor: www.opstina-celinac.com