Zvono u novoj školi strpljivo čeka svoje đake

0

ČELINAC, 7. novembar -Radnici firme „Niskogradnja“ iz Laktaša ovih dana intenzivno izvode radove na komunalnoj infrastrukturi novog objekta Osnovne škole „Miloš Dujić“ u Čelincu, i ako sve bude teklo planiranom dinamikom, vrlo je izvjesno da će se školsko zvono u novoj školi začuti već krajem novembra, potvrdio je načelnik opštine Momčilo Zeljković. Zeljković je naveo da se, zahvaljujući sredstvima UNDP-a, trenutno radi na izgradnji fekalne kanalizacione i hidrantske mreže, te priključenje na vodovodnu mrežu.
„Paralelno sa ovim radovima teku i radovi na dijelu vanjskog uređenja, odnosno na predulazu škole, dok je prikljčenje na elektro mrežu već završeno“, rekao je Zeljković i dodao da je posredstvom UNICEF-a obezbijeđen i najnužniji dio školskog inventara koji je potreban za odvijanje nastavnog procesa.
On je najavio još jedan veliki projekat u oblasti školstva, a to je sanacija srednje škole „Čelinac“.
„Planirano je da se izgradi novi krov i zamijeni kompletna stolarija na školi, a sredstva za tu namjenu obezbijedio je UNDP iz svog razvojnog programa“, naglasio je Zeljković i dodao da će do završetka tih radova srednjoškolci nastavu pohađati u novoj zgradi osnovne škole, zajedno sa svojim mlađim drugarima.
Nastavu u centralnoj osnovnoj školi „Miloš Dujić“ trenutno pohađa 613 učenika, dok nastavu u srednjoj školi „Čelinac“ pohađa 342 učenika.

 

Izvor: opstina-celinac.com