Živko Dujaković Žića harmoniku zamijenio metlom

0

ČELINAC, 15. juna –  Živko Dujaković Žića (56), zaposlen u preduzeću ”Čistoća i zelenilo” Čelinac, brine se da ulice u ovoj opštini uvijek budu bez smeća pa se poslu i radnim obavezama vraća i poslije radnog vremena, a vikendom se na ulici može vidjeti čak i oko dva-tri sata iza ponoći.

U “Čistoći” radi već nekoliko godina, a ranije je zarađivao od sviranja na harmonici.

”Živio sam od harmonike, sada imam taj posao i zadovoljan sam. Svirao sam po čitavoj Srbiji, Crnoj Gori, te u rodnom Čelincu, a harmonika me oženila, ali i razvela. Zadovoljan sam sada radom u ovom preduzeću pa tako poslije posla odem kući da ručam, a kasnije nastavim da radim, jer volim da pričam i da se družim sa ljudima”, kazao nam je Dujaković, koji se brine da nigdje na ulici nema ni papirića, objavile su Nezavisne novine..

On je takođe veliki zaljubljenik u muziku pa je sakupljao i ploče, te, kako kaže, ima kolekciju od 4.000 gramofonskih ploča i 2.500 kaseta.

”Upoznao sam pjevača više nego što je pop krstio naroda. Muzika me sada ne vuče, jer imam posao”, rekao je Dujaković koga sugrađani znaju kao nekoga kome je čistoća ulica na prvom mjestu.

Ranije je živio u Brezičanima, gdje mu je očevina, a kada se zaposlio u komunalnom preduzeću dobio je na korištenje jednu prostoriju pored preduzeća. Tu njegovu prostoriju koja mu je sada krov nad glavom nedavne poplave nisu zaobišla.

”Pokvašeni su mi krevet, frižider, televizor, ali sam uspjeo spasiti dokumenta, što je najvažnije. Ne tražim ništa, jer mislim da ima gorih slučajeva od mene i ljudi kojima je potrebnije pomoći”, dodao je Dujaković, kojeg Čelinčani znaju ugalvnom kao Žiću.

Luka Marjanović, direktor Komunalnog predužeća ”Čistoća i zelenilo”, rekao je da je Živko zaposlen kao fizički radnik, te da je svaki dan angažovan na čišćenju grada.

”Često radi i popodne bez obzira na to što može stvoriti neke probleme, ali eto hoće da radi”, naglasio je Marjanović.

 

Foto: G. Šurlan