Zeleni vir: Postavljeni usporivači brzine

0

BANJALUKA, 14. februara – Grad Banjaluka je već preduzeo mjere na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja u naselju Zeleni Vir takozvane “ležeće policajce” i prateću vertikalnu signalizaciju.

Usporivači brzine kretanja i prateća signalizacija postavljeni su u Ulici sestara Uzelac.

Ovo je i bio jedan od zahtjeva mještana naselja Zeleni Vir u Mjesnoj zajednici Vrbanja, sa kojima su u utorak, 11. februara, predstavnici grada i preduzeća “Putevi Republike Srpske” održali sastanak.

Na sastanku je razmatran problem bezbjednosti saobraćaja u naselju Zeleni Vir na dijelu magistralnog puta Banjaluka – Čelinac, gdje je nedavno nastradao desetogodišnji dječak, a dogovorene su kratkoročne i dugoročne mjere za prevazilaženje ove situacije.

U kratkoročne mjere spadaju postavljanje dodatne saobraćajne signalizacije i pojačano prisustvo policije na ovoj dionici puta, što će biti realizovano u narednih sedam dana.

U dugoročne mjere, koje će se preduzimati kada se za to steknu neophodni uslovi, spadaju postavljanje kamera za mjerenje brzine, izgradnju ulične rasvjete, postavljanje pješačkih prelaza i slično, prenosi Kontakt radio.

Naredni sastanak, na kojem će biti razmotrene preduzete mjere, biće održan u četvrtak, 20. februara.