Završena sanacija fiskulturne sale Osnovne škole „Miloš Dujić“

0

ČELINAC, 28. novembar – Fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Miloš Dujić“, koja je tokom majske poplave pretrpila velika oštećenja, juče je ponovo predata na korišćenje đacima i svim rekreativcima koji u njoj stiču svoja sportska znanja i vještine i istovremeno čuvaju svoje zdravlje.
Nakon izvršenog tehničkog prijema, u sali se ponovo začula dječija graja, a sve to zahvaljujući partnerstvu organizacije World Vision i opštine Čelinac.
Predstavnik World Vision-a u Banjoj Luci Igor Haneš rekao je da je ova organizacija sredstva za rekonstrukciju sale u iznosu od 64.000 KM obezbijedila posredstvom grupe humanitarnih udruženja iz Njemačke. „Sa iznosom od 50.000 maraka smo zamijenili stolariju, postavili novu drvenu zaštitnu ogradu unutar sale, sanirali zidove i potpuno preuredili svlačionice i toalete uz salu. Od ostatka novca biće nabavljena sportska oprema i sprave koje su najneophodnije za nesmetano odvijanje nastave“, istakao je Haneš i dodao da je u sanaciji sale učestvovala i opština Čelinac koja je obezbijedila sredstva za potpunu rekonstrukciju podova.
Veliko zadovoljstvo zbog završetka radova na fiskulturnoj sali izrazio je i direktor Osnovne škole „Miloš Dujić“ Siniša Begović.
„Želim da uputim jedno veliko hvala organizaciji Vorld Vižn koja već godinama pomaže našoj školi i našim đacima i koja je kroz ovaj veliki projekat omogućila da djeca nesmetano pohađaju časove fizičkog vaspitanja u svojoj fiskulturnoj sali, onako kako su to činili prije nego što nas je zadesila teška poplava“, rekao je Begović i dodao da će postojeća fiskulturna sala biti pridodata novom objektu osnovne škole koji je takođe u završnoj fazi.
Podsjećamo, nastavu u centralnoj osnovnoj školi trenutno pohađa 611 đaka.

 

izvor:opstina-celinac.com