“World Vision” ponovo pomaže Čelincu: Vrtić „Neven“ dobio industrijsku veš-mašinu

0

ČELINAC, 20. oktobar – Nakon petogodišnjeg prisustva u našoj lokalnoj zajednici i mnoštva podržanih i finansiranih projekata, organizacija „World Vision“ još jednom je pokazala spremnost da pomogne. U okviru programa pomoći obnovi dječijeg vrtića „Neven“, koji je pretrpio velika oštećenja tokom majskih poplava, ova organizacija je donirala industrijsku mašinu za pranje veša.
Vrijednost donacije je 11 hiljada maraka, od čega će opština Čelinac učestvovati sa 1.500 KM.
Predstavnik „World Vision“-a u Banjoj Luci Igor Haneš izrazio je zadovoljstvo zbog uspješno realizovanog projekta, kao i dugogodišnje saradnje sa opštinom Čelinac.

„Iako do sada nismo imali priliku sarađivati sa vrtićima, drago nam je što smo uspjeli obezbijediti veš-mašinu ovoj predškolskoj ustanovi, a siguran sam da će ona biti od velike koristi i osoblju i mališanima“, rekao je Haneš i najavio nove projekte na području Čelinca, u oblasti obrazovanja.
Direktor dječijeg vrtića „Neven“ Ljiljana Šikman srdačno je zahvalila organizaciji „World Vision“ na donaciji, dodajući da je ona stigla u pravi čas, jer vrtić od prvog septembra radi punim kapacitetom.
„Mašina nam je jako potrebna, jer ovu koju sada imamo koristimo već 35 godina, a uz to je pretrpila velika oštećenja u majskim poplavama“, rekla je Šikmanova i dodala da će u narednom periodu na zgradi vrtića biti saniran ravni dio krova, te da će biti izgrađeno još jedno igralište za mališane.
U čelinačkom vrtiću trenutno boravi 105 djece, čime su kapaciteti ove ustanove maksimalno popunjeni.

 

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com