Vaskršnje radosti u Dnevnom centru za djecu “Gnijezdo” u Čelincu

0

ČELINAC, 23. aprila – Organizacija „World Vision“ BiH je i ove godine podržala aktivnosti u Dnevnom centru povodom našeg najvećeg praznika Vaskrsa.
NVO „Edukacijsko – rehabilitacijski centar“, uz podršku World Vision BiH, organizovao je niz radionica u Dnevnom centru, čime su djeci uveličali radost Vaskrsa.
Djeca u Dnevnom centru tokom protekle sedmice izrađivala su korpice za jaja, Vaskršnji pano, pravila kolač zajedno sa volonterima i vaspitačima, te putem igre i pjesmica učili o Vaskršnjim običajima.

Dana 16.04.2014. godine održana je Vaskršnja radionica šaranja jaja, u sklopu koje su djeca ukrašavala jaja i učestvovala u izboru za najljepše našarano jaje i takmičenju za najjače jaje, što je u Centru izazvalo veliku radost i veselje. Pobjednici takmičenja dobili su prikladne poklone.
Radionici su prisustvovali i predstavnici organizacije „World Vision“ iz Banje Luke, koji su donirali materijal za Vaksršnje radionice za djecu (hamer papir, kolaž papir, tempere, plastelin, kistove, flomastere, boje, jaja, boje za jaja, ukrasne materijale itd.).
„Edukacijsko rehabilitacijski centar“ obezbijedio je materijal za kolač, grickalice, slatkiše i sokove za sve učesnike.
Ovih dana je u našem centru bilo je puno radosti, sreće, zabave i igre, a obilježavanjem Vaskrsa na ovaj način počele su vaskršnje radosti u Čelincu.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com