Utvrđeno da je učenik u Čelincu nenamjerno povrijedio kolegicu

0

ČELINAC, 05. decembra – Uzimanjem izjava i pregledom video zapisa bezbjednosnih kamera utvrđeno je da u srednjoj školi u Čelincu nije bilo nikakvog nasilja i da učenik nije namjerno povrijedio svoju školsku drugaricu, kako je to bilo objavljeno sredinom novembra ove godine.

Kako je “Dnevnom avazu” potvrdila pedagog škole Jelena Ličina uzete su izjave od učenika koji je pao na učenicu, izjave svjedoka ovog događaja, ali i djevojke koja je lakše povrijeđena u ovom slučaju.

– Sve se dogodilo u učionici, a učenici u tom periodu nisu imali čas. Dvije djevojke su čučale i igrale neku igru a njihov školski drug je htio da izađe napolje. Kako su one bile na prolazu, on ih je, iz nekog razloga, preskočio. Međutim, izgubio je ravnotežu i pao na drugu učenicu koja je stajala na vratima. Oboje su pali na pod i učenica je udarila glavom o beton te je odvezena u Dom zdravlja a zatim i u Klinički centar u Banjoj Luci kako bi se utvrdilo da li ima težih povreda, rekla je Ličina.

Ona je dodala da je sve bila slučajnost i da nije bilo nasilja, kako su prenijeli neki mediji. Ličina kaže da je razočarana jer su cijeli slučaj predstavili kao tuču, prenesene su izjave ljudi koji nikad nisu razgovarali sa novinarima, a pojavila se i izjava učenika koji nikad nije išao u ovu školu i niko za njega ne zna.