Usvojen rebalans budžeta opštine Čelinac

0
Sjednica Skupštine opštine Čelinac

ČELINAC, 5. decembar  -Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković kaže da imajući u vidu da je realan budžet opštine oko 5 miliona i 200 hiljada maraka istakao da je ova godina bila teška i s obzirom na sve nedaće koje su zadesile ovu opštinu, prvobitno misleći na poplave tokom maja i avgusta koje su dodatno opteretile budžet opštine.

– Ako tome dodamo još i da se četvrtina budžeta izdvaja na socijalna davanja, od 5 miliona i 500 hiljada koliki je bio plan budžeta, izdvaja se milion i 40 hiljada.Kada se sve to sagleda onda stvarno morate biti vješti da tu budžetsku godinu privedete kraju, sa malim deficitom ili bez deficita. istakao je načelnim opštine Zeljković

Iz opozicije ističu da je rebalans usvojen skupštinskom većinom i da odbornici SDS-a NDP-a i PDP-a nisu podržali ovaj prijedlog i iznijeli su primjedbu na raspodjelu sredstava koja su utrošena za poplave.
Takodjer ističu da su izdvojena velika sredstva za pojedine budžetske korisnike kao što su Gradsko grijanje, Dječiji vrtić Neven, Razvojna agencija i td.

– Imamo isto tako situaciju da Centar za socijalni rad nosi jedan veliki dio budžeta i gdje takodjer mi nikakvih podataka nemamo ko prima tu socijalu. Mi smo to u više navrata tražili da vidimo te spiskove. Imamo zamjerku isto tako da zadnjih godina nemamo nikakva budžetska izdvajanja prema privredi i poljoprivredi, nema ni investicija prema ostalom djelu gradjana koji su zaslužili da imaju svoj dio budžeta. – naglasio je član SDS-a Goran Tubak.

Predsjednik Skupštine Opštine Čelinac Vidosav Kičić je istakao izvještaj o stanju o oblasti osnovnog obrazovanja, gdje je izrazio zadovoljstvo o sanaciji onoga što je uništeno u poplavama i izjavio da očekuje da će Čelinac za pola godine imati najbolje školske objekte od opština u okruženju.

– Ono što je po meni zabrinjavajuće što se tiče te tačke dnevnog reda jeste onaj podatak koji se vidi iz tabele, a to je da se za nekih 5 godna broj djece u školama smanjio za 280. To dramatično govori o veoma malom naalitetu i velikom broju ljudi koji su vjerovatno otišli iz Čelinca.
To je ono o čemu u budućnosti moramo da vodimo računa, jer sve ove investicije ne znače puno ako niko ne bude imao ići u te škole. – ističe Kičić, te dodaje da na sledećoj SO Čelinac očekuje usvajanje budžeta opštine za 2015 godinu.

 

izvor:tvk3.info