Uručena Književna nagrada „Slavko Jungić Jesej“

0

ČELINAC, 18. februara – Na književnoj večeri održanoj u konobi Vinarije „Jungić“ u Markovcu kod Čelinca uručene su nagrade nagrađenim autorima koji su se javili na 2. konkurs SPKD „Prosvjeta“ Čelinac za Književnu nagradu „Slavko Jungić Jesej“.
Radovan Sinđelić iz Bogatića u Srbiji za priču „Ulica Fehervari“ ovogodišnji je dobitnik književne nagrade „Slavko Jungić Jesej“, namijenjene književnim stvaraocima mlađim od 30 godina.

Žiri je od 16 autora koju su na javni konkurs za ovu nagradu poslali svoje pjesme i prozne radove iz Niša, Bogatića, Foče, Brčkog, Banjaluke, Prnjavora i Čelinca kao najbolji ocijenio Sinđelićevu pripovijetku „Ulica Fehervari“, a pjesmu „Tišina“ Natalije Kocić iz Niša, pjesmu „Jesen“ Branke Đurić iz Čelinca i priču „Šetnja je jedina stvar koja preostaje kada ti izbor ne daju“ prošlogodišnjeg laureata Nikole Zelenkovića iz Banjaluke predložio za otkup.
U ime Vinarije „Jungić“, pokrovitelja ove književne manifestacije, Željko Jungić zahvalio se svim autorima koji su učestvovali na konkursu. On je svim mladim književnim stvaraocima sa cijelog srpskog duhovnog prostora koji naredne godine dostave svoje radove poželio dosta sreće.
Glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Dragoslav Medojević čitao je pjesme Slavka Jungića Jeseja.
Nakon uručenja nagrada, profesor Filološkog fakulteta u Banjaluci dr Saša Šmulja predstavio je zbirku putopisa Borisa Maksimovića „Hadžiluk plemenitom snu“.

Tekst i foto: Borislav Maksimović

Izvor: www.opstina-celinac.com