Udruženje građana „Suncokret“ organizovalo biznis-trening za čelinačke srednjoškolce

0

ČELINAC, 14. maja – U organizaciji udruženja građana „Suncokret“, u srednjoškolskom centru „Čelinac“ održan je biznis-trening  za učenike završnih razreda ekonomskih i pravnih tehničara. Treneri su bili Ljiljana Baniček, predsjednica Edukativno-kulturnog centra „Ihtus“ Banjaluka i Belinda Chaplin iz Južnoafričke Republike.
Biznis-trening se sastojao iz četiri interaktivne radionice u okviru kojih su, između ostalih, obrađene sljedeće teme: osnovni ekonomski ciklus, ponuda i potražnja na tržištu, metodi prodavanja i umjetnost pregovaranja, te poslovno planiranje i metodi proizvodnje. Prema riječima organizatora, cilj treninga bio je pokazati mladima kako postati i ostati uspješan biznismen u nezavidnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo.
Trening je od strane predavača i organizatora ocijenjen kao veoma uspješan, a učenicima su dodijeljeni sertifikati koji će im zasigurno biti od koristi u daljem radu i školovanju.
Podsjećamo, Edukativno-kulturni centar „Ihtus“ je organizacija koja se bavi razvojnim projektima u Bosni i Hercegovini, pomažući različitim populacijama stanovništva.
Organizacija finansira školovanje 54 djece u Banjoj Luci, Čelincu i Prijedoru. U okviru neformalnog obrazovanja, u „Ihtus“-u se održavaju časovi engleskog, finskog i ruskog jezika, te kursevi računara, razni seminari i radionice. Z.H.

Izvor:  www.opstina-celinac.com

Foto: Zijada Hasić