U Čelincu održana tradicionalna ”Kotlićijada”

0

ČELINAC, 7. juna – Na sportskim terenima ”Tukovi” u Čelincu je održana tradicionalna ”Čelinačka kotlićijada”. Vještine i znanja u pripremanju čorbe odmjerilo je 20 ekipa iz Čelinca i susjednih opština.


Prema ocjeni žirija, najbolјu čorbu pripremila je ekipa Policijske stanice Čelinac, drugo mjesto je osvojila ekipa pod nazivom „Čorba mora biti zdrava“, dok je treće mjesto zauzela ekipa „Alegro“.

Član pobjedničke ekipe, koji je ujedno proglašen i najbolјim kuvarem manifestacije Siniša Kostrešević rekao je da njegov kolektiv gotovo svake godine učestvuje na kotlićijadi, a nerijetko ponesu i neku nagradu.

”Ove godine smo osvojili prvo mjesto, što nimalo nije bilo lako u ovakvoj konkurenciji. Tajnu pobjedničke čorbe ipak ne mogu odati, ali da bi se napravila dobra čorba potrebna je lјubav prema kuvanju i sloga ekipe”, rekao je Kostrešević.

Načelnik opštine Vlado Gligorić rekao je da je ”Čelinačka kotlićijada” mjesto dobrog druženja, mjesto susreta i dobrih kulinarskih priča, te da su opština i Centar za sport i kulturu kao organizatori i ove godine zadovolјni posjećenošću i ukupnom atmosferom na manifestaciji.

”Zadovolјni smo što je sve proteklo u najbolјem redu i što i na ovaj način imamo mogućnost promovisati našu lokalnu zajednicu i pokazati gostoprimstvo”, istakao je Gligorić i dodao da su organizatori obezbijedili vrijedne nagrade za najbolјe.