U Čelincu održana tradicionalna ”Kotlićijada”: Učestvovalo 27 ekipa, najbrži pivopija Dragutin Janković

0

ČELINAC, 19 juna – Na sportskim terenima „Tukovi“ u Čelincu održana je tradicionalna „Čelinačka kotlićijada“.


Svoje vještine i znanja u pripremanju čorbe odmjerilo je 27 ekipa iz Čelinca.

Itekako težak posao i ove godine je imao tročlani žiri koji su činili Dušan Popović, Slavica Čolić i Darija Kovačić.

A prema njihovoj ocjeni, najbolju čorbu pripremila je ekipa čelinačkog Centra za socijalni rad, drugo mjesto je osvojila ekipa Lovačke sekcije Crni Vrh, dok je treće mjesto zauzela ekipa „Pokemoni“.

Za najboljeg kuvara proglašen je Slaviša Vrhovac.

Načelnik opštine Vlado Gligorić rekao je da je Čelinačka kotlićijada mjesto dobrog druženja, mjesto susreta i dobrih kulinarskih priča, te da su opština i Centar za sport i kulturu, kao organizatori, i ove godine zadovoljni posjećenošću i ukupnom atmosferom na manifestaciji.

„Zadovoljni smo što i na ovaj način imamo mogućnost promovisati našu lokalnu zajednicu i pokazati gostoprimstvo, jer na ovu manifestaciju pored Čelinčana dolaze i posjetioci iz susjednih opština i gradova, regije i dijaspore“, istakao je Gligorić.

Pored takmičarskog dijela u pripremanju čorbe, ekipe su se obrele i u sportsko-zabavnom dijelu programa.

Pobjednik u bacanju kugle bio je Bojan Peulić (15,70 m), za najbržeg pivopiju proglašen je Dragutin Janković (7,69 s), dok je u nadvlačenju konopca pobijedila ekipa „MZ Šahinovići“.

Za najbrojniju ekipu proglašena je ekipa Policijske stanice Čelinac, dok je najuređeniji štand imala ekipa „KUD Mladost Brezičani“.