”Terme Ozren” – idealno mjesto za odmor vas i vaše porodice

0

Bilo da planirate porodični odmor ili romantični vikend za dvoje, onda je idealno mjesto za vas kompleks termomineralnih voda “Terme Ozren”, koje su 25 kilometara udaljene od Doboja i 40-tak kilometara od Tuzle.


Da se radi zaista o specifičnom kompleksu govori podatak da je davne 1987. godine akademik Josip Bać otkrio nalazišta termomineralne hidrokarbonatne vode koja su kasnije pretvorena u banju. Termalna voda se još u doba starih Rimljana koristila u ljekovite svrhe, a sposobnost ove vode jeste  da ljekovito utiče na probleme kao što su reumatizam, psorijaza, problemi sa sinusima, deformacija kičmenog stuba, povišen krvni pritisak. Kombinacija zelene oaze uz planinsko okruženje i termomineralne vode daje relaksirajući odmor za sve generacije.

Kompleks se sastoji od hotela, zatvorenih i otvorenih bazena, wellness i spa centra, sala za konferencije, kao i dodatnih sadržaja kao što su teren za košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal, staze za šatnju, vještačko jezero sa domaćim životinjama…

Kompleks je sagrađen  i pušten u rad u junu mjesecu 2020. godine, površina objekta je oko 14000 m2, a površina čitavog kompleksa je cca 64 000 m2.

Trenutno raspolažu sa 64 smještajne jedinice od čega je devet luksuzno opremljenih apartmana, te ukupni smještajni kapaciteti su 200 ležajeva.

U ponudi je ukupno jedanaest otvorenih i zatvorenih bazena, od kojih su dva jacuzzi, rekreacioni bazeni sa hidromasažerima, poluolimpijski, dječiji bazeni i aqua park. Poseban akcenat dajemo na bazen sa termomineralnom vodom koja izvire na dubini od 910 metara i koja ima velika ljekovita svojstva posebno kada je u pitanju liječenje dermatoloških i reumatskih oboljenja. Temperatura vode u bazenima kreće se od 29-35 stepeni Celzijusa i ono što je veoma bitno napomenuti jeste da bazeni rade tokom cijele godine.

Riječ je o aqua parku u čijem sklopu se za one najhrabrije nalaze tri adrenalinska tobogana, te za najmlađe više dječjih tobogana.

Priroda bogata šumom daje čarobnu opuštenost, a moderno uređeni smještajni kapaciteti, koji se sastoje od dvokrevetnih i trokrevetnih standardnih soba, kao i ekskluzivno opremljenih apartmana daju svu udobnost. Ono što je svakako prednost jeste što se kompleks nalazi u planinskom dijelu. U tom slučaju dobijate najbolje od spoja vode i planinske prirode sa svim udobnostima boravka u kompleksu i uživanjem u kupanju na otvorenim bazenima različitih dubina.

Nakon ugodno odspavane noći u luksuznom kompleksu,  doručkujete i odlučite da prije odlaska na bazen dan započnete tako što ćete uraditi nešto pozitivno za svoje tijelo temeljnom relaksacijom u sauni ili parnom kupatilu.

Od davnina je poznato da boravak u prostoriji obloženoj sa soli (haloterapija) pomaže kod mnogih bolesti i zdravstvenih stanja, poput problema s aknama, dermatitisom, psorijazom, upalom bronha, grla, krajnika, pluća i sinusa, alergijama.

Ukoliko želite da poboljšate svoje zdravstveno stanje ili smanjite nivo stresa svakako se preporučuje boravak u finskoj sauni. Opuštanje nećete pronaći samo u saunama i slanoj sobi nego i na masažama. To je oaza ugodnog osjećanja i relaksirajućeg odmora. Da se zaista radi o bogatoj ponudi, pored uobičajenih vrsta masaže, tu su  ekskluzivni tretmani tijela i lica namijenjeni skidanju masnih naslaga, detoksikaciji, te zatezanju, oksigenaciji i hidrataciji kože.

Ako tražite mir i kvalitetan odmor onda su Terme Ozren bogatstvo prirode koji djeluju na vašu dušu i tijelo.

Terme Ozren imaju potencijala  za ponuditi tokom cjelogodišnje sezone kroz zdravstveni segment, parkove prirode. Ako se odlučite na dugu šetnju možete vidjeti djevojačku pećinu, farmu jelena lopatara te Goransko i Orlovo jezero. Za avanturiste onda će ovo biti idealna kombinacija brdskog biciklizma i paraglajdinga kao dio vašeg nezaboravnog odmora na Termama Ozren. Turistički  kompleks u kontinentalnom dijelu netaknute prirode definitivno imaja svoje čari. Ukusna hrana i ugodan prirodni ambijent uz provjerenu, kvalitetnu i povoljnu uslugu samo su neki od razloga zašto biste potragu za svojom destinacijom na kojoj ćete provesti svoj odmor trebali skrenuti prema Termama Ozren.

Turizam u kontinentalnom dijelu se sve više budi i lako možemo uočiti kako turisti s toplog mora prelaze provoditi vrijeme u zimskom okruženju termomineralnih voda.  Zimski turizam zahtjeva jedan potpuno drugačiji pristup u kojem će se strateški razviti i brendirati zimske destinacije koje će privlačiti turiste, te ovim putem s ponosom možemo reci da Terme Ozren sa svojom kvalitetnom ponudom spremno su ušle u zimsku sezonu. Sve ono što imaju austrijske i slovenačke terme može se naći i u ovom kompleksu,  stoga s veseljem očekuju svoje goste.

Ako tražite savršeno, a mirno mjesto za konferencije i sastanke onda ste na pravome mjestu. Kompleks Terme Ozren nudi mnoštvo višenamjenskih sala za sastanke i konferencije.

Posmatrati planinu u ugodnom ambijentu ekskluzivnih termi Ozren daje posebnu dozu opuštanja i odmora koja vam  je prijeko potrebna. Terme Ozren kao pouzdan i kvalitetan partner za organizaciju događanja i konferencija u ponudi imaju tri multifunkcionalne sale koje mogu primiti ukupno do 200 osoba.

Za avanturiste onda će ovo biti idealna kombinacija brdskog biciklizma i paraglajdinga kao dio vašeg nezaboravnog poslovno/rekreativnog vikenda na Termama Ozren. Šarmantni kompleks u kontinentalnom dijelu netaknute prirode definitivno imaju svoje čari. Ukusna hrana i ugodan prirodni ambijent uz provjernu, kvalitetnu i povoljnu uslugu samo su neki od razloga zašto biste svoju konferenciju ili seminar trebali organizovati na termama Ozren.

Udobnost smještaja, raznovrsna ponuda hrane i pića, omjer cijene i kvalitete idealan su kriterijum u izboru vaše destinacije za opuštanje, regeneraciju i odmor organizma. Svakako više o punudama i informacijama možete potražiti na web stranici www.termeozren.com. ili na kontakt broj+38753490970.