Svečana skupština udruženja penzionera: Usvojeni planovi i programi, uručene zahvalnice i priznanja

0

ČELINAC, 18. januara – U pretprazničnoj atmosferi, najbrojnije čelinačko udruženje, udruženje penzionera, održalo je 26. decembra svoju treću redovnu skupštinsku sjednicu. U prvom, radnom dijelu sjednice usvojeni su program rada udruženja za 2014. godinu, finansijski plan prihoda i rashoda za 2014. godinu, nekoliko bitnih odluka, ali i izvještaj komisije za izlet penionera u 2013. godini koji je organizovan u Banji Vrućici u Tesliću. Govoreći o programu rada za 2014. godinu, predsjednik udruženja penzionera Nikola Kovačić rekao je da će udruženje nastaviti raditi na poboljšanju materijalnog položaja penzionera u saradnji sa republičkim institucijama, na iznalaženju najpovoljnijih banjskih liječenja za svoje članove, organizaciji raznih vidova druženja i pružanju jednokratne novčane pomoći najugroženijim penzionerima, vodeći istovremeno urednu administraciju.
Ova radna sjednica prerasla je u svečanu kada su, prema odluci upravnog odbora, zaslužnim članovima udruženja, institucijama i pojedincima uručena priznanja i zahvalnice.
Zahvalnice praćene novčanim nagradama predsjednik Kovačić je uručio članovima udruženja, starim aktivistima, koji su dali svoj nesebični doprinos radu udruženja, i to: Urošu Dakiću, Dani Nidžić, Dragi Hrobatu, Stojanu Mitroviću, Slavku Aleksiću, Đorđi Dubravcu, Bogdanu Škrbiću i Ranku Jokiću.
Zahvalnica je uručena i medicinskoj sestri Jovanki Rulić, koja je 2012. godine prilikom izleta penzionera u Banji „Kulaši“ ukazala prvu pomoć ugroženoj penzionerki i time joj spasila život.
Predsjednik Skupštine udruženja Zoran Babić uručio je zahvalnice opštini Čelinac, ZTC „Banja Vrućica“ i preduzeću „Tomo-turs“ za pomoć u radu udruženja, a naročito u organizaciji tradicionalnih penzionerskih izleta.
Na samom kraju sjednice, prisutnima su se obratili gosti: predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj, menadžer ZTC „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević i predsjednik Skupštine opštine Čelinac Vidosav Kičić.
Čestitajući penzionerima na izuzetnoj organizaciji i pedantnosti u radu, Kičić je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje udruženja sa opštinskom upravom.
„Svi smo svjedoci krize i smanjenja budžetskih sredstava iz godine u godinu. Međutim, budžetska sredstva namijenjena ovom udruženju se uglavnom ispoštuju. Pored toga, postoje i ostali vidovi pomoći za penzionere od strane opštinske uprave poput jednokratnih novčanih pomoći za liječenje, prehrambenih paketa i slično“, dodao je Kičić i svim penzionerima poželio da u dobrom zdravlju i raspoloženju što duže uživaju svoje penzije.
Podsjećamo, ovo najbrojnije čelinačko udruženje broji 2200 članova, dok Čelinac ima ukupno 2346 penzionera.
Najniža penzija u Čelincu je 166 KM, a najviša 974 KM.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto:  www.opstina-celinac.com