Svaki prilog ide na pravu adresu

0

ČELINAC, 24. oktobar – Na veliku radost novinara Humanitarnog mosta novčane donacije za troje siročića iz Čelinca, Danijelu, Bojana i Nikolinu Živković, polako ali sigurno pristižu, pa verujemo da ćemo uz pomoć naših čitalaca uspeti da prikupimo 5.000 evra koliko nedostaje da im se kupi kuća, da dobiju prvi krov nad glavom i da ostanu zajedno kao porodica.

U njihovoj želji pridružuje im se i naša stalna čitateljka i dobrotvorka iz Brizbejna Aleksandra Jevtić koja je poslala 100 AUD za male Živkoviće uz kratko ali lepo pismo podrške u kojem im želi sve najbolje i da ih Bog blagoslovi i čuva.

Iz Švedske je na račun 19-godišnje Danijele, čija se majka utopila u avgustovskim poplavama, uplaćeno 200 franaka i 31 evro, a Milenko Šipka, donator iz Oberordorfa u Švajcarskoj koji svakog meseca obraduje neku od ugroženih porodica, ovoga puta poslao je 50 franaka i pismo: “Nisam se nijedne sekunde dvoumio. Poručujem Danijeli Živković da izdržio i istraje u borbi sa surovom stvarnošću i da sa sestrom i bratom oseti toplinu novog doma uz pomoć plemenitih ljudi.”
U telefonskom kontaktu sa Danijelom Živković, koja se nalazi na probnom radu u opštini Čelinac i koja će prvi put u životu dobiti platu, saznali smo da su se i neki humani ljudi najavili sa željom da posete njenu malu porodicu u Gozni u selu Štrbe, gde žive u iznajmljenoj vikendici bez vode i struje.
– Molim vas da prenesete svim ljudima velikog srca koji nas zovu na mobilni telefon da želimo da se javimo, ali često smo van dometa. Htela bih da se zahvalim gospodinu Marku M. iz Nemačke, rodom iz Teslića, Ljubomiru iz Slovenije i gospođi Ceci iz Luksemburga, koji su svi najavili svoj dolazak i pomoć mojoj porodici. Hvala im, potrudićemo se da ih dočekamo na okupu i pristojno ugostimo – kaže prerano odrasla Danijela Živković.

Izvor: vesti-online.com