„Suncokret“ u borbi protiv stresa

0

ČELINAC, 04. februara – Kao što je vitamin E iz suncokreta idealan u borbi protiv stresa, tako je i čelinačko udruženje „Suncokret“ odlučilo da pomogne svojim sugrađanima u borbi protiv stresa – organizovanjem stručnih predavanja i radionica na ovu temu.
Drugo po redu predavanje održano je krajem januara u prostorijama čelinačkog Doma zdravlja, koji je za predavanje angažovao svog radnika, diplomiranog psihologa. Šta je to stres, kako se sa njim suočiti i koje su to preporuke za svakodnevno prevazilaženje stresnih situacija samo su neke od teza koje su analizirane.
Kako je predavanje bilo interaktivno, prisutni su popunjavali i upitnike samoprocjene nivoa i tipa ličnog stresa, ali i razmijenili iskustva u savladavanju stresnih situacija i puke koje su iz njih proizašle.
Predsjednica Udruženja građana „Suncokret“ Zijada Hasić najavila je još jedno predavanje na istu temu, obogaćeno vježbama koje značajno mogu da pomognu u prevenciji i eliminisanju stresa, o čemu će građani biti blagovremeno informisani.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com