Šulić: Mjere NSRS će pomoći građanima, kazne za one koji pokušaju nezakonito zaraditi

0

BANJALUKA, 19. marta – Narodna skupština Republike Srpske svojim odlukama treba da pomogne građanima u ublažavanju trenutne krize i nikakve odluke se neće donositi preko koljena, već u skladu sa Ustavom i zakonom, rekao je potpredsjednik Narodne skupštine i člana SNSD-a Denis Šulić.

“Ove mjere će pomoći građanima, a prema analizama, ukidanje akciza na gorivo će biti najznačajniji pomak, dok će ukidanje PDV-a na osnovne životne namirnice uticati na smanjenje troškova u domaćinstvima”, rekao je Šulić.

Kada se usvoje ove odluke, kaže Šulić, krenuće pojačane kontrole inspekcije koje treba da kazne svakoga ko pokušava da zaradi na nezakonitom povećanju cijena.

Što se tiče zaliha brašna, Šulić je istakao da je Srpska žitnica, što znači da se možemo okrenuti našim proizvođačima koji će proizvesti žito za naše potrebe.

“Međutim, u svakom trenutku se možemo okrenuti ka Srbiji, koja se uvijek ponašala bratski prema nama”, naglasio je Šulić.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je zaključke o ukidanju PDV-a na osnovne životne namirnice i ukidanju akciza na naftu i naftne derivate.