SO Čelinac: Usvojen prijedlog rebalansa budžeta za 2022. godinu u iznosu od 13.140.000 KM

0

ČELINAC, 8. decembra – Skupština opštine Čelinac je na današnjoj 20. redovnoj sjednici, usvojila Prijedlog rebalansa budžeta opštine Čelinac za 2022. godinu u iznosu od 13.140.000 KM.  


Do povećanja prihoda i rashoda u budžetu opštine Čelinac došlo je po osnovu indirektnih i direktnih poreza, naplate određenih neporeskih prihoda, transfera sredstava od strane ministarstva, kao i određenih odstupanja od planirane projekcije.

Tako je, prema usvojenom prijedlogu rebalansa, sada ukupan iznos 13.140.000 KM, što je za 30,10 odsto povećanje u odnosu na planirani budžet.

“Ono što je važno napomenuti jeste da smo uspjeli održati stabilnost budžeta, bez obzira na sva poskupljenja i povećanje troškove u svim oblastima, a uspjeli smo uraditi i dosta kapitalnih projekata u oblasti vodosnadbijevanja širom naše opštine”, rekao je načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić.

Jednoglasno je usvojen izvještaj o realizaciji zaštite djece od vršnjačkog nasilja na lokalnom nivou. Takođe, usvojeni su izvještaji o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja.