Služena sveta Liturgija i parastos palim borcima

0

ČELINAC, 28. jula – Jeromonah Grigorije iz manastira Stuplje uz sasluženje više sveštenika služio je 26. jula svetu Liturgiju u hramu Sabora svetog arhangela Gavrila, a zatim i parastos poginulim borcima u centralnoj spomen-kapeli.

 

Vijence na spomen-obilježje položili su predstavnici lokalne vlasti, predstavnici Boračke organizacije i predstavnici bratskih opština Trstenik i Zvečan.

Nakon molitvenog dijela, ispred zgrade opštinske uprave priređen je slavski štand, gdje su brojni sugrađani imali priliku uz slavska obilježja i osvježenje družiti se i razgovarati sa rukovodstvom opštine i načelnicima odjeljenja opštinske uprave.

Prijem za porodice poginulih boraca

Povodom Dana i slave opštine, načelnik opštine priredio je prijem za porodice poginulih boraca naše opštine.
„Lokalna zajednica u kontinuitetu vodi računa o ovoj populaciji kroz razne vidove pomoći, a ovaj prijem je samo mali znak pažnje i dokaz da nismo i nikad nećemo zaboraviti one koji su svoje živote ugradili u stvaranje Republike Srpske, ali isto tako ni njihove porodice“, rekao je Zeljković.
Osim rukovodstva lokalne zajednice, prijemu su prisustvovali i predstavnici Boračke organizacije i načelnici odjeljenja Opštinske uprave. (www.opstina-celinac.com)