Slaviša Blaženović: Radno vrijeme nedjelјom u čelinačkim trgovinama do pola tri

0

ČELINAC, 9. juna – Radno vrijeme nedjelјom u trgovinskim objektima na području opštine Čelinac od 7. juna je ograničeno na prvu smjenu i trajaće do 14,30 časova, potvrdio je načelnik Odjelјenja za privredu i društvene djelatnosti Slaviša Blaženović.


On je rekao da su se stupanjem na snagu odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavlјaju trgovinsku, ugostitelјsku i zanatsko-preduzetničku djelatnost na području opštine Čelinac stekli uslovi za skraćenje radnog vremena nedjelјom.

”Predlaganju i usvajanju ove odluke od strane Skupštine opštine Čelinac prethodio je razgovor sa poslodavcima, radnicima i kupcima, gdje su usaglašeni stavovi oko radnog vremena nedjelјom. Kroz sveobuhvatnu raspravu usaglasili smo da radno vrijeme nedjelјom skratimo za jednu smjenu, da to bude do pola tri, što se pokazalo kao prihvatlјivo za građane, radnike ali i poslodavce u ovoj branši”, istakao je Blaženović i dodao da radno vrijeme trgovinskih objekata radnom danom i subotom može trajati od šest do 22 časa.

Blaženović je naglasio da je istom odlukom definisano radno vrijeme i u drugim djelatnostima, dok je kako kaže sama odluka prilagođena i usklađena sa zakonskim propisima.