Saopštenje za javnost

0

ČELINAC, 19. maja – Štab civilne zaštite Čelinac obavještava javnost o sljedećem:

1.    Zbog oštećenja dijela primarne vodovodne mreže, vodosnabdijevanje Čelinca vrši se sa izvorišta „Kuzmanovića potok“. Voda je bakteriološki ispravna, ali se iz preventivnih razloga apeluje na stanovništvo da vodu prije konzumacije prokuvaju.
2.    Štab apeluje na sve građane i ljude dobre volje koji mogu i žele da pomognu u akcijama čišćenja, da se jave komandiru vatrogasne jedinice Bratislavu Gavriću na broj telefona 065/734-638 ili dođu lično u prostorije vatrogasne jedinice (Majdanpečka ulica, kod prodajnog objekta „FIS“ Čelinac), kao i u Policijsku stanicu Čelinac.
3.    Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac obustavljen je saobraćaj za sva vozila teža od 7,5 tona, dok se saobraćaj za putnička vozila odvija jednom kolovoznom trakom, uz pojačan oprez.
4.    Nastava u školi „Miloš Dujić“ i srednjoškolskom centru  „Čelinac“ obustavljena je do daljnjeg.
5.    Načelnik opštine imenovao je četiri komisije za procjenu štete koje će obići kompletan teren i utvrditi činjenično stanje.
6.    Tržišni i sanitarni inspektor već su na terenu i vrše kontrolu cijena i ispravnosti namirnica, o čemu će javnost biti dodatno informisana.
7.    Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na brojeve telefona 553-010, 553-012 i 553-032.

Izvor:www.opstina-celinac.com