Puls Čelinca tokom aprila

0
Celinac, centar

Utorak, 14 maj 2013. U mjesecu aprilu u čelinačkoj službi hitne pomoći pregledano je 107 pacijenata.
Na području koje operativno pokriva Policijska stanica Čelinac, tokom aprila evidentirano je 21 krivično djelo. Javni red i mir narušen je sedam puta. Policijska stanica bilježi i sedam događaja iz kategorije „ostalih“ i jednu asistenciju u događaju. U istom periodu se dogodilo pet saobraćajnih nesreća.
Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
Inspektori i komunalni policajci Administrativne službe opštine Čelinac obavili su tokom aprila 81 inspekcijsku kontrolu. Građevinski inspektor obavio je šest kontrola i pri tom idao četiri rješenja po službenoj dužnosti, dok je tržišni inspektor istovremeno obavio osam kontrola. Inspektor za hranu i sanitarnu zaštitu obavio je 22 kontrole i pri tom izdao sedam rješenja. Između ostalog, inspektor je izvršio uzimanje uzoraka vode za piće u devet osnovnih škola i prosliedio na ispitivanje u Institut za javno zdravstvo.
Komunalna policija obavila je 45 kontrola. Prilikom kontrola izdato je 20 prekršajnih naloga, na osnovu kojih su izrečene kazne u iznosu od 850 KM. Doneseno je i sedam rješenja po službenoj dužnosti.
Komunalna policija je u aprilu intenzivnije radila na kontroli radnog vremena zanatsko-trgovinskih i ugostiteljskih radnji, kao i kontroli emitovanja buke iz ugostiteljskih objekata.

Izvor: www.opstina-celinac.com