Prikupljeno 50 doza krvi

0

ČELINAC, 07.junaU čelinačkom Domu zdravlja održana je prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo 80 davalaca iz Čelinca, a 50 doza krvi biće predato Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.
“Može se reći da je akcija uspjela, prvenstveno zahvaljujući našim starim članovima Crvenog krsta koji znaju šta znači humanost”, rekao je sekretar Crvenog krsta Čelinac Ostoja Kovačić. Prema njegovim riječima, tokom ljetnih mjeseci planirano je zajedničko druženje dobrovoljnih davalaca krvi iz Čelinca i susjednih opština, a veliki odziv očekuje se i u akciji koja će biti održana u čelinačkim mjesnim zajednicama, objavila je SRNA.
“U Mjesnoj zajednici Ukrina 11. jula biće održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj će učestvovati i naši članovi iz Branešaca i Šnjegotine, jer oni nisu bili u mogućnosti da se pridruže današnjoj akciji”, dodao je Kovačić.
Nemanja Railić iz Čelinca rekao je da mu je ovo peti put da daje krv i da smatra da je to obaveza svakog zdravog čovjeka, a Milan Bajić, koji je krv dao četvrti put, naglasio je da se na ovaj način pokazuje humanost.
Akcija dobrovoljnog darovanja krvi u opštini Čelinac bila je planirana znatno ranije, ali su poplave bile odgodile njeno održavanje.