Prijemi i predavanja povodom Dana policije

0

ČELINAC, 08. aprila –  Policijska stanica Čelinac pridružila se centrima javne bezbjednosti širom Republike Srpske koji su prigodnom manifestacijom „Dan otvorenih vrata“ obilježili 4. april – Dan policije.
U okviru ove manifestacije, komandir policijske stanice Miloš Ivetić upriličio je prijem za predstavnike obrazovnih ustanova i opštinske uprave. Istovremeno, njegovi saradnici su bili domaćini učenicima osnovne škole „Miloš Dujić“, koje su upoznali sa radom i opremom policijskih službenika i službenim prostorijama koje se koriste za kriminalističku obradu.

I dok su inspektori strpljivo i sa zadovoljstvom odgovarali na sva postavljena pitanja, među učenicima su se već prepoznali oni koji svoje školovanje žele nastaviti u školi unutrašnjih poslova i jednog dana postati dobri policajci i inspektori.
Ovo nesvakidašnje druženje završeno je vožnjom službenim automobilima po centru grada, pod rotacionim svjetlima.
Istim povodom, u dječijem vrtiću „Neven“ saobraćajni policajac se družio sa mališanima, učeći ih kako da budu bezbjedni u saobraćaju.
U višim razredima osnovne i u srednjoj školi održana su predavanja o narkomaniji.
Komandir Ivetić  je rekao da je bezbjedonosna situacija u Čelincu dosta dobra, misleći pri tom i na stanje u čelinačkim obrazovnim ustanovama.
On je dodao da će rad policije u mnogome biti olakšan i unaprijeđen stavljanjem u upotrebu novog automobila, koje u Čelinac treba da stigne za mjesec ili dva, u drugom kontigentu.

Izvor: www.opstina-celinac.com

Foto: www.opstina-celinac.com