Preduzeće “Čistoća i zelenilo” pod blokadom

0

BANJALUKA, 20. oktobar – Upozorenje banjalučkog javnog preduzeća “Dep-ot”, koje upravlja regionalnom deponijom u Ramićima, da će zatvoriti kapiju deponije za sve dužnike koji do danas ne izmire 30 odsto od ukupnih obaveza za odlaganje otpada urodila je plodom, izjavio je Srni direktor preduzeća Novo Grujić.
Grujić je rekao da je Gradska čistoća iz Gradiške prva reagovala i uplatila 50.000 KM, banjalučka “Čistoća” 110.000 KM, “Komunalac” iz Laktaša 30.000 KM i “Park” Prnjavor 20.000 KM.

On je podsjetio da ukupno dugovanje komunalnih preduzeća sa područja opštine Laktaši, Prnjavor, Gradiška, Čelinac, Kotor-Varoš, Kneževo, Srbac i grada Banjaluka iznosi 1.895.000 KM, te da su dužnicima 22. septembra proslijeđeni dopisi.

“Glavni razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovakav korak jeste kredit koji imamo kod Svjetske banke za koji rata iznosi 240.000 KM. Uglavnom, upozorenje je urodilo plodom i pripremljena su sredstva za ratu kredita, pola rate je uplaćeno prošle sedmice, a ostatak puštamo”, naveo je Grujić.

On je rekao da je preduzeće “Čistoća i zelenilo” Čelinac, koje sada ima dug od 147.000 KM, tuženo i da se nalazi pod blokadom, dok je preduzeće “Bobas” iz Kotor-Varoša uplatilo 3.000 KM.

Grujić je rekao da će tražiti načina i opominjati dužnike da rješavaju svoje obaveze, da se dug ne bi gomilao.

“Naš jedini metod jeste da zatvorimo kapiju dužnicima. Nemamo drugog metoda, ili to ili sudskim putem. A da ne bi išli putem suda, zatvaranje kapije dužnicima je bolji način”, smatra Grujić a prenose domaći mediji.