Predstavnici opštine Čelinac sa stručnim konsultantima o projektu vodosnabdijevanja

0

ČELINAC, 16. oktobra – Predstavnik ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Nebojša Jakšić i stručni konsultant kompanije „WYG International“ Nenad Čolić posjetili su 14. oktobra opštinu Čelinac, kako bi razgovarali sa timom ljudi koji rade na projektu vodosnabdijevanja, izgradnje i rekonstrukcije kanalizacionog sistema u Čelincu i dali im smjernice za nastavak rada.
Stručni konsultanti će narednih nekoliko dana detaljno pregledati projektni prijedlog i sugerisati eventualne izmjene, nakon čega slijedi prijavljivanje projekta i ako se steknu svi uslovi, potpisivanje memoranduma o realizaciji projekta. Podsjećamo, projekat „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj“ vrijedan 100 miliona evra biće realizovan u 23 opštine Srpske, zajedničkim ulaganjima Evropske investicione banke, evropskih fondova i sopstvenim sredstvima opština.
Ovaj kapitalni projekat od izuzetnog je značaja za Čelinac, jer bi njegovom realizacijom bilo riješeno pitanje vodosanabdijevanja, kako u urbanom području opštine, tako i u većini čelinačkih mjesnih zajednica.

Izvor: www.opstina-celinac.com