PREDSJEDNICA ŽELJKA CVIJANOVIĆ NAJAVILA NOVE INVESTICIJE U ČELINCU

0

CELINAC, 12. aprila – Nastavak izgradnje ambulante u Jošavci, izgradnja igrališta kod centralne Osnovne škole, proširenje vrtića – sve ovo će, dobrim dijelom, finansirati Republika Srpska, poruka je nakon sastanka rukovodstva Čelinca i predsjednice Republike. Razvoj opštine se, kažu, nastavlja.

“Rekla bih da ćemo zajedničkim snagama djelovati kad je u pitanju izgradnja igrališta, znamo da tu postoji potreba. Nekada smo ulagali velika sredstva ovdje kada je u pitanju škola i njena rekonstrukcija i ono što je bilo neophodno u tom nekom periodu. Takođe, ovdje postoji potreba za proširenjem kapaciteta vrtića i to je jedan od planova kojima se bavi lokalna zajednica i jedan od planova u kojima kabinet predsjednika može da pomogne”, izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Najveći projekat je izgradnja vodovodne mreže. Taj projekat dobro napreduje.

“Nastavljamo s projektom vodosnabdijevanje u mjesnoj zajednici Čelinac u Barakovcu, istim projektima u okolnim lokalnim zajednicama i projektu vodosnabdijevanja u Šnjegotini Donjoj”, rekao je Vlado Gligorić, načelnik opštine Čelinac.

Čelinac je najviše pomoći iz republičkog budžeta trebao nakon poplava 2014. Pomoglo se tada, pomaže i sada.

“Svake godine Vlada ovdje ulaže milionska sredstva, u zadnjih par godina su ona uglavnom vezana za seosku infrastrukturu, zatim regulaciju korita rijeka Jošavke i Vrbanje i nastavićemo ulaganja i u budućem periodu”, kaže Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Da je Čelinac na dobrom putu vidi se i po tome što postaje sve interesantniji za život, posebno Banjalučanima. Privlače ih blizina najvećeg grada, niske cijene stanova i mirnije okruženje.