Povoljni uslovi za vožnju

0

BANJA LUKA, 06. juna – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija nesmetano, a uslovi za vožnju su povoljni, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

 Celinac ulica

Na dionicama u ima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Povremena obustava saobraćaja od danas će početi na deminerskom radilištu “Klakar Donji 9” i “Klakar Donji 13” na području Doboja, na magistralnom putu Brod-Odžak, a saobraćaj će se radnim danima odvijati u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se još odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Zbog izgradnje auto-puta, u mjestu Hrvaćani na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na regionalnom putu R-473 Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Srna