Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata

0
Potpisani ugovori

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 45 studenata i 30 učenika srednjih škola. Za ovu namjenu iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 75.000 KM, a učenici i studenti dobiće stipendije za deset mjeseci 2013. godine.
Čestitajući stipendistima na dosadašnjim uspjesima i na ostvarenom pravu na stipendiju, načelnik Zeljković je podsjetio da je ovogodišnja odluka o stipendiranju profesionalno izrađena i da su njom obuhvaćene sve kategorije učenika i studenata.
„U ovoj godini stipendiraćemo 30 srednjoškolaca, 40 studenata prvog i pet studenata drugog ciklusa studija. Osim toga, sredstvima iz budžetske rezerve finansiraćemo dvije stipendije učenicima koji dolaze iz porodica sa posebnim statusom“, rekao je Zeljković i pozvao stipendiste na strpljenje, s obzirom na poteškoće u budžetu i okolnosti u kojima se opština trenutno nalazi. „Međutim, bez obzira na poteškoće, opština Čelinac će ispoštovati svoje obaveze prema vama, ali i nastojati da đacima i studentima sa posebnim statusom  obezbijedi određen broj jednokratnih novčanih pomoći za potrebe školovanja“.
Potpisivanju ugovora sa stipendistima prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Vidosav Kičić i zamjenik načelnika i vršilac dućnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Milan Tepić.
Visina mjesečne stipendije za srednjoškolce je 50 KM, a za studente 100 KM.

Izvor: www.opstina-celinac.com