Popis u Čelincu uspješno završen

0

ČELINAC, 18.oktobra – Popis stanovništva, domaćinstava i stanova na području opštine Čelinac uspješno je završen, potvrdila je Službi za informisanje opštine Čelinac predsjednik opštinske popisne komisije Milena Josipović.
„Popis na području opštine Čelinac završen je 15. oktobra u 21,00 čas, a prema izvještaju opštinskih instruktora, popisivači su obišli sva domaćinstva. Do 20. oktobra  ćemo izvršiti pregled popisne građe, nakon čega će ista biti otpremljena prema Agenciji za statistiku Bosne i Hercegovine“, navela je Josipovićeva i podsjetila da je Čelinac podijeljen na 83 popisna kruga, a popis je obavljalo 79 popisivača nadgledanih od strane 10 instruktora.
Ona je dodala da tokom trajanja popisa, od 1. do 15. oktobra, nisu zabilježeni veći problemi na terenu i u popisnoj komisiji.
„U toku popisa nije bilo odustajanja popisivača i mogu da potvrdim da je posao završen krajnje profesionalno, kako na terenu, tako i u sjedištu popisne komisije“, rekla je Josipovićeva i izrazila zadovoljstvo zbog dobre koordinacije i saradnje sa opštinskom Administrativnom službom.
Ovo je prvi popis stanovništva u Bosni i Hercegovini nakon rata.

Izvor: www.opstina-celinac.com