Podstanarskom životu došao kraj: Osmočlana porodica Đurić iz Čelinca dobila krov nad glavom

0

ČELINAC, 10. juna – Humanitarna organizacija Srbi za Srbe u novoj akciji obezbijedila je krov nad glavom šestočlanoj porodici Đurić iz Čelinca.


Akciju koju su pokrenuli prošle godine uspješno su završili sa prikupljenim 60.663 KM čime je podignut i u potpunosti opremljen sprat kuće koju su Đurići počeli da grade.

“Prošle godine upoznali smo porodicu Đurić sa šestoro djece. Žive u Čelincu u Republici Srpskoj. Porodicu čine roditelji Jelenko i Božana i radosna djeca Jovana (17), David (15), Vladimir (13), Sanja (10), Milan (8 ) i Nikola (7).

Nisu imali krov nad glavom, živeli su kao podstanari. Vječiti podstanarski život i višečlana porodica nisu im dozvolili izdvajanje sredstava za izgradnju vlastitog doma. Kuću su počeli i doveli do prve ploče, međutim, kako se porodica širila, nije bilo sredstava za nastavak građenja.

Zbog stvaranja pristojnijih uslova za život ove porodice odlučili smo da im pomognemo. Porodična kuća porodice Đurić dobila je novi sprat, pokrivena je, te je unutrašnjost uređena i opremljena namještajem i bijelom tehnikom. Ukupna vrijednost pomoći iznosi 60.663 KM.

Najmlađi su se najviše oduševili što napokon imaju svoju sobu i imaju gdje da dovedu svoje drugare, imaju gdje da uče i rade zadaću.

Sredstva za pomoć ovoj porodici u značajnoj meri prikupljena su na brojnim događajima u Čelincu (pikado, bioskop, žurka, penali, pecanje) i drugim događajima širom Republike Srpske”, stoji u objavi.