Podrška za otvaranje centra za mentalno zdravlje

0

ČELINAC, 30. jula – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić obećao je danas direktoru Doma zdravlja u Čelincu Mihajlu Đuriću i načelniku opštine Momčilu Zeljkoviću podršku za otvaranje centra za mentalno zdravlje i unapređenje stomatološke službe.

U sadašnjoj situaciji centar za mentalno zdravlje imao bi oko 300 korisnika, a mogao bi da opslužuje i značajan broj pacijenata iz Banjaluke.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske tokom radne posjete Čelincu razgovarao je sa načelnikom Zeljkovićem i direktorima ustanova iz ovog resora.

Nakon obilaska Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i službe Fonda zdravstvene zaštite, Stanić je rekao da su u čelinačkoj opštini najizraženiji problemi iz ove oblasti u vezi sa socijalnom zaštitom, dok je pohvalio situaciju kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti., objavljeno na www-vijesti.in.rs/SRNA.

“Dom zdravlja u Čelincu dobro funkcioniše, pozitivno posluje i u njemu je osigurana ekonomska održivost. Od ustanova koje sarađuju sa Domom zdravlja, kao i od resornog ministarstva i lokalne zajednice, nema primjedbi. Porodična medicina i hitna služba su na zavidnom nivou, a informatička služba čak prednjači na nivou Republike”, naglasio je Stanić.