Počeli radovi na regulaciji korita Vrbanje

0

ČELINAC, 26. januara – Centar Čelinca u posljednjih nekoliko dana pretvoren je u veliko gradilište.
Naime, nakon potpisivanja ugovora i obavljenih pripremnih radova, firma „Eko-euro tim“ d.o.o. punom parom je počela sa radovima na kapitalnom projektu za Čelinac – uređenju i zaštiti obala rijeke Vrbanje i izgradnji nasipa za zaštitu od poplava.
Šef gradilišta Ljubiša Balaban rekao je da se na desnoj obali Vrbanje trenutno zida kamen za ribarsku stazu i izvode pripremni radovi za temelj obaloutvrda, što je prva faza realizacije projekta.

„Iako zimski period ne pogoduje izvođenju ove vrste radova, nivo vode i vremenske prilike svih prethodnih dana su nam išli na ruku. Po završetku ovih poslova, ukoliko to vrijeme bude dozvoljavalo, krenućemo sa izradom potpornih zidova i stepenica“, dodao je Balaban.
Prema planu prostorne organizacije, u narednim fazama će biti rađeno šetalište uz lijevu obalu Vrbanje, gradska plaža, kao i trotoar i ograda na gradskom mostu.
Šetalište dugo 700 metara biće opremljeno klupama, svjetiljkama i kantama za otpatke, ali i dodatno uređeno zelenilom.
Podsjećamo, projekat regulacije korita rijeke Vrbanje vrijedan je 2,5 miliona maraka, a sredstva za ovu namjenu obezbijedila je Vlada Republike Srpske kroz projekat „Hitne pomoći i zaštite od poplava”.

Izvor: www.opstina-celinac.com