Plodni poslovni susreti u Jagodini i Paraćinu

0

ČELINAC, 07. novembra – Petočlana delegacija opštine Čelinac predvođena predsjednikom Skupštine opštine Vidosavom Kičićem boravila je u trodnevnoj zvaničnoj posjeti gradu Jagodina i opštini Paraćin u Srbiji, kako bi sa rukovodstvom razgovarali o modelima funkcionisanja ovih lokalnih zajednica, te načinima privlačenja investicija, u čemu su vodeći u regionu.
Na sastanku sa predsjednikom Skupštine grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom razvijen je veoma konstruktivan dijalog, iz kojeg su proizašla i dva konkretna zaključka.

Dogovoreno je da u narednim sastancima rukovodstva grada Jagodine sa stranim investitorima učestvuju i predstavnici opštine Čelinac, ali i da se u narednom periodu organizuju poslovni susreti privrednika Jagodine i Paraćina sa privrednicima i rukovodstvom opštine Čelinac i drugih zainteresovanih opština Republike Srpske. Za provođenje ovih zaključaka zadužena je Razvojna agencija opštine Čelinac, koja je i bila inicijator i organizator ovih poslovnih susreta.
Po završetku sastanka, delegacija je imala priliku vidjeti fudbalski stadion i akva-park, koji su dio sportsko-rekreativnog kompleksa u Jagodini.
Nakon sastanka u Jagodini uslijedio je sastanak u Paraćinu sa predsjednikom ove opštine Sašom Paunovićem, gdje je takođe razgovarano na temu privlačenja investicija i poslovnim zonama.
Petočlanu delegaciju iz Čelinca, osim predsjednika Kičića, činili su zamjenik načelnika Milan Tepić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Vitomir Kuzmanović, direktor Razvojne agnecije Aleksandar Branković i predsjednik Komisije za privredu Skupštine opštine Čelinac Vinko Džombić.
Poslovnim susretima u Jagodini i Paraćinu, na poziv čelinačke Razvojne agencije, prisustvovali su i načelnici opština Novi Grad, Modriča i Laktaši, a svi zajedno su izrazili nadu da će međusobna povezanost i saradnja ovih gradova i opština u budućnosti dovesti do realizacije razvojnih projekata koji će unaprijediti funkcionisanje naše lokalne zajednice.

Učešće na 16. sajmu privrede i preduzetništva u Paraćinu

Među stotinu izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske i Rumunije, svoj štand na Sajmu privrede i preduzetništva „Paraćin 2013“ organizovala je i Razvojna agencija opštine Čelinac, predstavljajući proizvode i usluge 11 čelinačkih preduzeća: „Maxcomerc“, „Vineks M“, „Ugalj-promet“, „Simke“, SZR „Žica“, „Vinarija Jungić“, „Plantaža aronije Mihajlović“, „D&S Design“, „Texo-print“, „Delfin trgotrans“ i „Fačo parketi“.

Tekst: A. Branković, D. Kljajić
Foto: A. Branković

Izvor: www.opstina-celinac.com