PD “ČIČAK” ČELINAC: POZIV LJUBITELJIMA PRIRODE NA AVANTURU KROZ KANJON CVRCKE

0

ČELINAC, 12. JULA – Povodom obilježavanja Dana i krsne slave opštine Čelinac, Sabora svetog arhangela Gavrila, Planinarsko društvo “Čičak” u subotu 22. jula organizuje prolazak kroz kanjon Cvrcke.

Polazak je planiran u osam časova ispred Hrama Svetog arhangela Gavrila u Čelincu. Planinari će autobusom iz Čelinca doći do Vrbanjaca, odakle je predviđeno pješačenje kroz Večiće, Filipoviće, Vilenjska vrela, koritom rijeke do samog izvorišta u selu Mitrovići. Staza je dugačka 17 km, a pješačenje traje devet časova. Na pojedinim mjestima moraće se proći kroz vodu preko pojasa, na samom kraju planirano je penjanje uz usjek koji će biti obezbijeđen užetom. Predviđene su i pauze za kupanje. Oko 17 časova stići će se do autobusa, nakon čega slijedi povratak u Čelinac. Planinari koji žele da dođu iz Banje Luke mogu koristiti gradski autobus koji kreće sa stanice kod Vodovoda u 7:15.

Za ovu planinarsku turu iz planinarskog društva preporučuju da bi potrebno ponijeti mali ranac, šorc za kupanje, patike za gaženje kroz vodu, kačket, 2l vode, malo hrane, majicu, foto-aparat ili telefon, lagani podmetač, a u autobusu treba ostaviti suve stvari za presvlačenje. Кotizacija za ovu planinarsku avanturu iznosi 20 КM. Prijave su predviđene do 20. jula, na broj telefona 065/005 544 (Dragan K.)