PAŠALIĆ: VLADA ĆE NASTAVITI SA PODRŠKOM OPŠTINI ČELINAC

0

ČELINAC, 26. JULA  – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da je opština Čelinac potpuno promijenila fizionomiju, da je postala interesantno mjesto za život i da će biti nastavljena podrška Vlade Srpske i institucija ovoj lokalnoj zajednici.


Pašalić je u izjavi novinarima povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac – Sabor Svetog arhangela Gavrila, podsjetio da je ova lokalna zajednica prije osam godina bila potpuno uništena od poplava, a da su sada svi objekti renovirani ili ponovo izgrađeni zahvaljujući uglavnom sredstvima Vlade Srpske i drugih institucija, ali i Vlade Srbije.

“Nastavljamo u tom pravcu, imamo trenutno brojne investicije ovdje, u planu je dalje uređenje korita rijeke Vrbanje prema Banjaluci, uređenje korita rijeke Jošavke, imaćemo uređenje i ruralnih puteva, vodovoda”, naveo je Pašalić.

On je ponovio da će Vlada Srpske i druge institucije, kabinet predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH, nastaviti da pružaju punu podršku ovoj opštini.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić istakao je da je danas svečan dan za ovu lokalnu zajednicu i ukazao da je između dvije slave nastavljeno sa razvojem infrastrukture u opštini.

“Više od milion KM u ovom momentu ima u projektima vodosnabdijevanja na području opštine, zatim oko milion u razvoju putne infrastrukture. Bavimo se visokogradnjom i sanacijom dotrajalih objekata”, rekao je Gligorić novinarima.

On je istakao organizovanost života u lokalnoj zajednici, kao i dobru saradnju sa Vladom Srpske, bez koje, kako je rekao, ne bi mogli da rade ove značajnije projekte.

Predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović rekao je novinarima da su ovim povodom organizovane brojne manifestacije i proteklih dana, a da je za večeras planirana svečana sjednica Skupština opštine, na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja i na kojoj će se, osim zvaničnika Srpske, obratiti i gosti iz bratskih opština Majdanpek i Trstenik.

Povodom dana i krsne slave opštine u jutarnjim časovima služena je sveta liturgija, osveštan je slavski kolač i žito, te položeni vijenci u spomen-sobi za poginule borce u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.