Opštinska komisija privodi kraju popis poplavljenih stambenih prostora

0

ČELINAC, 14. jula – Komisije za procjenu štete od poplave u Čelincu do sada su u Jedinstveni registar šteta Republike Srpske unijele 189 obrađenih evidentiranih poplavljenih stambenih jedinica, što je oko 90% od ukupnog broja obrađenih. Istovremeno, u registar je uneseno i 187 pomoćnih objekata.
Procijenjena šteta unesenih stambenih i pomoćnih objekata je 433.000 KM, dok je ukupna šteta na građevinskim objektima, uključujući i zanatske i ugostiteljske radnje i vikendice, procijenjena na 1,6 miliona konvertibilnih maraka.

U izvještaju centralne popisne komisije navodi se da je od ukupnog broja unesenih u registar 154 stambenih objekata imalo štetu do tri hiljade maraka, 30 stambenih objekata između tri i pet hiljada maraka, a pet stambenih objekata imalo je štetu preko pet hiljada maraka.
Po završetku unosa obrađenih objekata u svojini građana, komisija će nastaviti sa unosom podataka o šteti na infrastrukturi, privrednim objektima i šteti u poljoprivredi.
Pozivamo građane da sami provjere da li su upisani u Jedinstveni registar šteta Republike Srpske, slijedeći link: http://regsteta.vladars.net
Obavještavmo građane da, ukoliko imaju određene primjedbe, iste mogu prijaviti opštinskoj komisiji za procjenu štete na broj telefona 553-053.

 

Izvor: www.opstina-celinac.com