OPŠTINA ČELINAC: Objavlјeni rezultati konkursa o stipendiranju

0

ČELINAC, 06. FEBRUARA – Juče su objavlјeni rezultati konkursa o stipendiranju učenika i studenata u opštini Čelinac za 2024. godinu. Rezultati su objavlјeni na oglasnoj tabli u holu Opštinske uprave, a moguće ih je preuzeti i OVDJE. Sa učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju biće potpisan ugovor o stipendiranju, o čemu će biti naknadno obaviješteni.

Svi kandidati koji smatraju da im je donesenim rješenjem o dodjeli stipendija uskraćeno pravo na stipendiju, mogu u roku od osam dana od dana prijema istog uložiti žalbu načelniku opštine.

Iz Odjelјenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Čelinac pozivaju studente koji su ostvarili pravo na opštinsku stipendiju da, ukoliko u međuvremenu ostavre pravo na stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, u nadležno odjelјenje dostave izjavu kojom se odriču opštinske stipendije. Obrazac izjave može se preuzeti u šalter-sali.

Podsjećamo, Iz budžeta opštine u 2024. godini biće dodijelјeno 105 stipendija, i to: 60 stipendija učenicima srednjih škola, 42 stipendije studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske i tri stipendije studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima koji se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske.Visina stipendija biće definisana posebnom odlukom načelnika opštine.

(www.opstina-celinac.com)