OPŠTINA ČELINAC: OBEZBIJEĐENA NOVČANA PODRŠKA ZA NABAVKU UDŽBENIKA ČELINAČKIM OSNOVCIMA

0

ČELINAC, 02. AVGUSTA – Načelnik opštine Čelinac raspisao je javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za nabavku udžbenika učenicima osnovnih škola opštine Čelinac od petog do devetog razreda.

Pravo na dodjelu sredstava po javnom pozivu imaju svi učenici sa prebivalištem na području opštine Čelinac, a koji nisu ostvarili pravo po drugom osnovu (sredstva koja dodjelјuju Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske).

Iznos sredstava koja se dodjelјuju po javnom pozivu su za učenike petog razreda 60 KM, a za učenike šestog, sedmog, osmog i devetog razreda 100 KM po učeniku.
Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava podnosi se na propisanom obrascu, a uz zahtjev je potrebno priložiti kućnu listu, potvrdu o prebivalištu, broj tekućeg računa i dokaz o prethodno završenom razredu (kopija knjižice ili svjedočanstva). Zahtjev u pisanom oblikuse može se preuzeti i popuniti i u šalter-sali Opštinske uprave, gdje se zajedno sa traženim dokumentima predaje na protokol.
Prijava na javni poziv može se poslati i poštom na adresu:
Opština Čelinac
Načelnik opštine
Odjelјenje za privredu i društvene djelatnosti
Prvog Krajiškog proleterskog batalјona 50, 78240 Čelinac
Sa naznakom: „Prijava na javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za nabavku udžbenika učenicima osnovnih škola opštine Čelinac od petog do devetog razreda“
Rok za podnošenje zahtjeva je 20. avgust.
Za ovu namjenu opština Čelinac će iz budžeta izdvojiti 60.000 KM.

(www.opstina-celinac.com)