Opština Čelinac i organizacija “World Vision”: Zajedničkim snagama do boljih uslova života djece

0

ČELINAC, 12. marta – Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković i voditelj programa Razvojnog područja Vrbas  organizacije “World Vision” Natalija Ševo potpisali su danas u Čelincu memorandum o razumijevanju, čime je ozvaničen nastavak saradnje na zaštiti i poboljšanju uslova života djece u opštini Čelinac.
Ševo je u svom izlaganju naglasila da je memorandum potpisan na period od pet godina, te da će se sve planirane aktivnosti naslanjati na četiri velika projekta.

„Radi se o projektima „Sponzorisanje djece“, „Poboljšanje uslova obrazovanja i razvoja životnih vještina“, „Podrška razvoju privrednog sektora“ i „Dječija zaštita i participacija“, s tim da ćemo ovaj put akcenat staviti na najugroženiju, socijalno marginalizovanu djecu“, rekla je Ševo i dodala da će, kada je obrazovanje u pitanju, najviše pažnje biti usmjereno na inkluziju, nabavku didaktičkog materijala, formiranje dječijih i omladinskih odbora, male dječije projekte i udruživanje roditelja.
Načelnik Zeljković je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa organizacijom „World Vision“ i dodao da će opština Čelinac obezbijediti sve što bude bilo potrebno za uspješno provođenje pomenutih projekata.
Planirani projekti u okviru programa Razvojnog područja Vrbas, osim u opštini Čelinac, provodiće se u Kneževu, Kotor Varoši i ruralnom dijelu Banjaluke.
Ovaj  program finansiran je od strane organizacije “World Vision” Koreja.