OPSJEČKO: CVIJANOVIĆEVA U POSJETI PORODICI VOJAŠČUK

0

ČELINAC, 29. AVGUSTA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je porodicu Vojaščuk u mjestu Opsječko u opštini Čelinac.


Iz budžeta predsjednika Republike izdvojeno je 20.000 KM pomoći za obnovu kuće ove porodice.

Riječ je o porodici ratnog vojnog invalida.

“Želim da pomažemo i u narednom periodu i da izlazimo u susret potrebama naših građana”, rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon posjete porodici demobilisanog borca Ace Vojaščuka iz čelinačkog mjesta Opsječko, za čiju obnovu kuće je iz budžeta predsjednika Republike izdvojeno 20.000 KM.

Ona je navela da su iz budžeta predsjednika Srpske izdvojena i određena sredstva za izgradnju jednog hrama u Čelincu.

“Ova mjesna zajednica ima perspektivu i lokalna vlast se potrudila da stvari dobro funkcionišu i kada je riječ o infrastrukturi. Ima još nekih ambicioznih planova za naredni period”, navela je Cvijanovićeva.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno ministarstvo za porodicu Vojaščuk obezbijedilo plastenik.

“Drago mi je da je proizvodnja već zasnovana. Obezbijedićemo i određeni sjemenski i sadni materijal i stručnu pomoć kroz savjetodavni rad”, poručio je Pašalić.

Načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić zahvalio je predsjedniku Srpske za podršku mještanima ove opštine kojima je pomoć potrebna.

“Opsječko je mjesna zajednica koja ima perspektivu, doseljavaju se ljudi i grade se kuće, a lokalna zajednica stvara preduslove za to”, rekao je Gligorić.

Demobilisani borac Aco Vojaščuk, koji živi sa suprugom i dvoje maloljetne djece, zahvalio je Cvijanovićevoj i Pašaliću za pomoć.

Cvijanovićeva, Pašalić i Gligorić su nakon posjete porodici Vojaščuk posjetili Hram Pokrova Presvete Bogorodice u Opsječkom.